Zakelijk leasen: de voordelen

Ben je al bekend met het leasen van een auto? In de meeste gevallen kan dit namelijk erg handig zijn. Maar geldt dit ook voor jou? Leasen brengt in ieder geval veel voordelen met zich mee. Welke voordelen dit precies zijn? Dat lees je in deze blog.

Voordeel: je hoeft geen auto te kopen

Door een auto te leasen hoef je niet in een keer een groot bedrag neer te leggen voor de aankoop van de auto. Wanneer je een auto gaat leasen, betaal je namelijk per maand. Je hoeft dus geen honderden euro’s te betalen, maar je zit gewoon vast aan een bepaald maandbedrag. Een nadeel is daarentegen wel dat de auto niet van jou is. De auto blijft namelijk in het bezit van de leasemaatschappij.

Voordeel: je rijdt in de nieuwste wagens

Door een auto te leasen kun je zonder een groot bedrag af te tikken, in de mooiste auto’s rondrijden. Ideaal, want de mooiste en nieuwste auto’s zijn namelijk ook het duurst. Door te leasen maak jij toch de blits in een mooie auto. Vaak kun je doordat je een auto leaset, profiteren van fiscale voordelen. Dit verschilt echter wel per contract.

Voordeel: goede service

Als je een auto leaset, kun je profiteren van de service van de leasemaatschappij. Is de auto kapot? Dan is het doorgaans zo dat de leasemaatschappij ervoor zorgt dat de auto weer gemaakt wordt. Dit is natuurlijk wel per leasecontract anders, check dit daarom goed. Over het algemeen is het zo dat als je pech hebt, de leasemaatschappij de auto weer laat maken. Je hebt daarom minder financiele verplichtingen.

Als je overtuigd bent van het idee om een auto te gaan leasen? Dan moet er volgens natuurlijk nog een auto uitgekozen worden. Kies in dat geval voor een elektrische auto in plaats van een benzineauto. Denk bijvoorbeeld eens aan een Kia EV6 of een Tesla Model Y.

Door Redactie