Na een aantal maanden hard gewerkt te hebben moet je er misschien eventjes tussen uit, heel begrijpelijk natuurlijk en je hebt het zeker ook wel verdient. Even lekker 2 weekjes op vakantie, maar mag dat nou zomaar? Als dat in je contract opgesteld staat dan in principe wel je hebt namelijk recht op vakantiedagen. Het is hierbij ook handig om te weten dat je twee soorten vakantiedagen hebt, namelijk wettelijke vakantiedagen en bovenwettelijke vakantie dagen. 

Er is nog steeds veel onduidelijkheid over wat de wettelijke vakantiedagen zijn en hoe deze in elkaar zitten, hetzelfde geldt voor de bovenwettelijke vakantiedagen. Hieronder kun je gelukkig alles vinden over de vakantiedagen waar jij recht op hebt en hoe je deze zou kunnen opnemen.

De verschillende soorten vakantiedagen en hoe ze werken

Zoals er net al is vermeld zijn er twee verschillende vakantiedagen, de wettelijke vakantiedagen en de bovenwettelijke vakantiedagen. 

Bij de wettelijke vakantiedagen is het zo dat je elk jaar opnieuw vakantiedagen opbouwt. Elk jaar bouw je minimaal 4 keer de overeengekomen arbeidsduur per week op. Als je fulltime werkt is dat vaak 40 uur per week. Dat zijn dan 20 dagen en dus 4 weken wettelijke verplichte vakantiedagen. De 4 keer die je minimaal moet krijgen is dus het minimale, in je contract kan je vinden of je recht hebt op meer. Als er in je contract staat dat je minimaal keer 5 krijgt dan heb je hier dus recht op. Als je werkgever zegt dat je toch maar recht hebt op minimaal 4 keer dan klopt dit dus niet omdat je keer 5 krijgt. 

Naast de wettelijke vakantiedagen kan je ook recht hebben op wat extra vakantiedagen. Dit zijn vaak een soort cadeautjes of simpele extra vrije dagen die je ook nog mag opnemen. Per branche of bedrijf kan dit verschillen en het kan ook zijn dat je helemaal niks mag opnemen. Ook dit kan je weer in je contract terugvinden.

Hebben de wettelijke vakantiedagen een vervaltermijn?

Helaas hebben de wettelijke vakantiedagen wel een vervaltermijn. Binnen 6 maanden na afloop van het jaar dat je het hebt opgebouwd moet opnemen, dit is ook op die manier vastgelegd in de wet. Als je dus in 2020 vakantiedagen hebt opgebouwd dan zou je deze voor 1 juli moeten opnemen. Er zijn wel uitzonderingen hierbij, ook dit zal staan in je contract. Je vakantiedagen kunnen bijvoorbeeld alleen vervallen als je de kans hebt gehad om ze op te nemen. Je werkgever moet je in staat stellen om deze kunnen op te nemen.

Als je wettelijke vakantiedagen wilt opnemen dan kan je dit gewoon aanvragen bij je werkgever en in principe zou hij hier geen bezwaar tegen kunnen maken.

Door Redactie