Wat is de meerwaarde van een boekhouder?

Voor kleine ondernemingen kan het soms moeilijk zijn om te beslissen of een boekhouder inhuren daadwerkelijk meerwaarde heeft of niet. Veel ondernemingen gebruiken een online boekhoudprogramma en dat is vaak ook genoeg. Hiermee is het namelijk gemakkelijk bij te houden wat de inkomsten en uitgaven zijn en kunnen vanuit daar facturen gestuurd worden. Maar ook voor kleine ondernemingen kan het interessant zijn om een boekhouder in de hand te nemen. Waarom?

Ook interessant voor kleine ondernemingen

Er zijn meerdere redenen waarom een boekhouder in de hand nemen een goed idee is. Ook voor kleine ondernemingen. Een online boekhoudprogramma kan natuurlijk handig zijn, maar er zijn ook bepaalde regelingen waar u recht op heeft. Zo is er bijvoorbeeld een kleineondernemersregeling, een regeling voor starters, een mkb-winstvrijstelling en ga zo maar door. Hier is niet iedereen van op de hoogte, wat natuurlijk logisch is want dit is waarschijnlijk niet uw vak. Een boekhouder is op de hoogte van alle regelingen voor allerlei soorten bedrijven. En dat kan in uw voordeel werken!

Een adviserende rol

Of u nou een groot bedrijf heeft of een klein bedrijf, de belastingaangifte moet iedereen doen. Het invullen daarvan is niet altijd even gemakkelijk en brengt soms wat twijfels met zich mee. Het is in dat geval fijn om een specialist erbij te betrekken die helpt bij het invullen. Ook met bepaalde personeelszaken kan een boekhouder een geschikte adviseur zijn. Hij houdt zich dan bijvoorbeeld bezig met de loonadministratie in Groningen. Want is uw onderneming in Groningen gevestigd? Dan is het handig om een boekhouder in de buurt te hebben. Een boekhouder in Groningen is dan een goede keuze. Heeft u een vraag of wilt u even wat bespreken? Dan kunt u gemakkelijk even langsrijden.

Het hangt natuurlijk af van uw eigen kennis en hoe groot uw onderneming is of u ook echt een boekhouder nodig hebt. Wanneer de kennis en tijd ervoor heeft, kunt u natuurlijk nog zelf het werk uitvoeren, zodat de boekhouder alleen een adviserende rol speelt.

Door Redactie