Google is de zoekmachine waar wereldwijd het meeste gebruik van wordt gemaakt, doordat Google zo groot is noemen mensen het internet vaak al Google. Je hoort namelijk vaak dat iemand even iets gaat “Googelen” of dat de informatie op Google staat. Op het moment van schrijven is Google 22 jaar oud, het is echt bizar hoe hard Google in die 22 jaar is gegroeid. Hieronder kun je meer lezen over Google.

Waar staat de naam Google voor?

Google heeft niet altijd Google geheten, vroeger heette het namelijk Backrub. Op 15 september 1997 werd de de domeinnaam “Google” geclaimd. Google is eigenlijk een woordspeling op het woord Googol, in de wiskundetaal betekent dit woord 10100. Het grappige is ook dat het helemaal niet de bedoeling was om de zoekmachine Google te noemen, door een spelfout is de naam tot stand gekomen. 

Hoe verdient Google geld?

Wanneer je gebruik wil maken van Google is dit helemaal gratis. Het geld wordt door Google verdient doordat er advertenties worden verkocht. Je kunt dit hetzelfde zien als de reclames die je op tv ziet, tv zender verdienen hier namelijk ook hun geld door. 

Google maps

Google heeft zich in de 22 jaar dat het bestaat flink uitgebreidt, het is namelijk niet alleen meer een zoekmachine. In 2005 is Google Maps erbij gekomen, het werd hierdoor mogelijk om de hele wereld te zien via het internet. Voor die tijd was dat een hele ontwikkeling. Het mooie van Google Maps is ook dat het altijd up to date is, dagelijks rijden er namelijk nog auto’s van Google rond om de Google Maps aan te vullen. 

YouTube

Youtube is een bedrijf dat valt onder Google, YouTube is een van de grootste platformen die er is. Dagelijks worden er namelijk ontelbaar nieuwe video’s op gezet en worden er ook heel veel filmpjes bekeken. 

Hoofdkantoren

Google heeft verschillende kantoren verspreid over heel de wereld, in Europa zitten er drie. Deze kantoren zijn gevestigd in Dublin, Barcelona en Lissabon. De kantoren van Google worden vaak gezien als de beste kantoren, dit komt omdat alles aanwezig is. De kantoren zien er erg gezellig uit en zijn van alle gemakken voorzien. Het is namelijk mogelijk om op kantoor een potje tafelvoetbal te spelen of een heuse sportsessie te houden. Google doet er alles aan om van de kantoren de meest gezellige kantoren te maken, als het aan de werknemers ligt lukt dit ook erg goed.

Door Redactie