doorlopend krediet

Doorlopend krediet is flexibeler omdat consumenten ervoor kunnen kiezen er af en toe gebruik van te maken. U kunt ervoor kiezen om het saldo aan het eind van elke factureringscyclus volledig af te betalen of om een saldo van de ene maand naar de andere over te dragen, oftewel het saldo te laten “doorlopen”. De beste strategie is om de doorlopende schuld elke maand volledig af te betalen – Klik hier. Consumenten gebruiken vaak een doorlopend krediet om aankopen te financieren, bijvoorbeeld met een creditcard. Een Doorlopend krediet kan worden gebruikt om de aankoop van een auto te betalen of om een hypotheek voor een huis af te lossen.

Consumptieve schulden

Door een Doorlopend krediet te gebruiken om huishoudelijke aankopen te betalen, kunt u het betalen van het saldo uitstellen. Dat kan af en toe erg goed van pas komen. Wanneer u een creditcard rekening betaalt, wordt de rente in rekening gebracht totdat het saldo is afbetaald. Klik hier voor meer info. Na een paar maanden wordt de rente verlaagd, en na een aantal jaren gaat de rente weer omhoog. Consumptieve schulden zijn schulden die zijn aangegaan voor persoonlijk gebruik door een consument (met hier en daar wat uitzonderingen). Consumentenschulden omvatten schulden voor medische kosten, voor auto- of leasebetalingen, voor woninghypotheken, voor nutsvoorzieningen, en voor creditcardrekeningen.

Verschillend creditcards

Een van de grootste uitdagingen voor consumenten en bedrijven bij het lenen van geld is de keuze van het juiste type creditcard. Dit geldt vooral als het gaat om het gebruik van creditcards voor dagelijkse aankopen. Hoewel er veel creditcards zijn, zijn ze niet allemaal hetzelfde. Klik hier voor meer informatie over verschillende creditcards. Er wordt aan creditcard verdient door de rente wanneer je rood staat. Sommige creditcards hebben jaarlijkse kosten, andere niet, en sommige hebben beperkte toepassingen. Een creditcard met hoge rente kan erg duur worden, dus het is belangrijk dat u de gebruikte kaarten en hun kostenstructuur van tevoren bekijkt.

Door Redactie