energiemeter

Je energierekening bestaat uit elektriciteits-, gas- en waterrekeningen. Deze rekeningen bestaan meestal uit een vast bedrag, een variabel tarief per kWh of bijvoorbeeld per kubieke meter gas en water dat je verbruikt. Het kan best lastig zijn om hier alles vanaf te weten, maar met de beste energiemeter is het geheel vrijwel onmogelijk niet inzicht in je energierekening te krijgen!

Wat is een energiemeter?

Een energiemeter is eigenlijk niets meer dan een apparaatje waarmee je het energieverbruik van je woning in kaart kunt brengen. Je vindt deze apparaten meestal in de meterkast. Er bestaan verschillende soorten energiemeters, zo bestaan er namelijk zowel digitale als analoge. Het verschil tussen deze twee type meters is dat bij een digitale meter het verbruik wordt weergegeven in kWh; terwijl dit met een analoge meter wordt weergegeven in een aantal ampère.

Wat doet een energiemeter?

Energiemeters houden het energieverbruik van je woning bij, maar wat doet deze informatie met je? Door het energieverbruik in kaart te brengen kun je namelijk bepalen of je wel of geen gebruik maakt van duurzame energiebronnen. Bovendien krijg je ook inzicht in hoeveel kWh je per jaar verbruikt, hierdoor kun je gemakkelijk bepalen of de energierekening te hoog is.

Er zijn verschillende energiemeters op de markt. De beste energiemeter vind je bij EnergyFlip. Deze energiemeter zijn inclusief een telefonische app. In de app kun je makkelijk alles bij houden. Ook als je niet thuis bent. Zo kun je bijvoorbeeld in de gaten houden welke apparaten de kinderen gebruiken als je niet thuis bent. Daarnaast kun je ook zien welke apparaten het meest stroom vreten.

Sluipverbruik meten

Sluipverbruik zijn apparaten die of energievreters die je per ongeluk aan laat staan of waarvan je niet wist dat ze zoveel energie verbruiken. Een goede energiemeter kan dit zien en opsporen om je te helpen dit te verminderen.

 

Door Redactie