Bij illustrator kinderboeken denk je waarschijnlijk al snel aan een tekenaar die met potloden werkt. Dat heeft ook te maken met het idee dat er altijd ‘plaatjes’ in een boek staan.  Je zal niet zo snel horen dat er ‘schilderijen’ in een boek staan.  Maar toch is het niet per se zo dat er in de illustraties alleen maar met potloden wordt gewerkt. Je hebt misschien al gemerkt dat niet alleen de stijl, maar ook de manier van werken per illustratie of artiest kan verschillen. Denk maar eens aan Jip en Janneke: enkel zwart, met veelal grove lijnen. Dat is niet te vergelijken met gedetailleerde tekeningen met waterverf.

Hoe kiest een illustrator kinderboeken zijn materiaal uit?

Een illustrator kinderboeken moet met een aantal dingen rekening houden als er materiaal uitgekozen moet worden. De belangrijkste drie daarvan zijn de tekst, het karakter van het materiaal en de persoonlijke voorkeur. Als er een kinderboek wordt geschreven, komt de tekst natuurlijk als eerst. Daar moet het materiaal waarmee je illustraties maakt wel een beetje op aansluiten. Als je over een echt spring in het veld schrijft, is zacht pastel misschien niet de beste keuze. Zo krijgen bepaalde materialen al voorrang als de tekst is geleverd. De een eigen persoonlijke voorkeur van de tekenaar voor bepaalde materialen maakt het sommetje compleet.   

Creativli gebruikt verschillende materialen

Creativli heeft net als iedere tekenaar een bepaalde specialisatie.  Verf wordt veel gebruikt en voert de boventoon, maar ook het traditionele potlood wordt niet vergeten. Al naargelang jouw wens kan er iets moois worden gemaakt met een vriendelijke uitstraling en vrolijke kleuren. Dit geldt voor zowel prenten als tekeningen, van de lieflijke onderwerpen tot een sfeer van alledag en alles ertussenin. De eigen stijl is net zo uniek als het kinderboek dat jij graag geïllustreerd wil zien.

Door Redactie