point-to-point verbinding

Wat is een point-to-point oplossing met wifi? Point-to-point wifi is een Wireless methode om internetconnectiviteit te verspreiden over grote afstand zonder dat daar veel bekabeling voor nodig is. Dit wordt bereikt door een hogesnelheidsverbinding op te zetten op een optimale locatie zonder dat er grote dure servers en routers nodig zijn. In dit artikel leggen we uit hoe je een point-to-point draadloze verbinding tussen twee computersystemen opzet.

Voordat we beginnen met het opzetten van ons draadloos point-to-point netwerk moeten we eerst de verschillen begrijpen tussen point-to-point en point-to-multipoint netwerken. Om een point-to-point netwerk op te zetten moet eerst een draadloze internetverbinding worden opgezet.

Point-to-point netwerken

Een point-to-point netwerk in combinatie met internetconnectiviteit kan op een aantal verschillende manieren worden gerealiseerd. Dit kunnen zowel draadloze internetverbindingen zijn als draadverbindingen met een ander datacenter via een Wireless verbinding. Voor het opzetten van een draadloos point-to-point-netwerk in combinatie met internetconnectiviteit zal een groot aantal netwerkkaarten moeten worden geïnstalleerd. De belangrijkste reden hiervoor is dat in een point-to-point-netwerk een aantal verschillende netwerkkaarten tussen twee punten kan worden geïnstalleerd. Dit is ook de reden waarom een multipoint netwerk meer een veelzijdig netwerk is dan een point-to-point-netwerk. Dit kan worden bereikt door gebruik te maken van een toegangspunt dat zal fungeren als een gateway-router naar het internet.

Verbinding opzetten

Wanneer het Wireless internet binnen bereik is, kan een draadloze verbinding worden opgezet tussen het toegangspunt en een aantal computers. Dit maakt het ook mogelijk om in het hele huis een internetverbinding tot stand te brengen door het gebruik van draadloze adapters. Daarna kan je point-to-point draadloos netwerk opzetten tussen de computers. Je kan een draadloze internetverbinding tussen de twee computers opzetten en vervolgens een point-to-point draadloze verbinding tussen de twee computers opzetten. Dit kan worden bereikt door het gebruik van een toegangspunt of door het gebruik van een draadloze adapter. De router wordt dan de gateway voor de point-to-point Wi-Fi verbinding.

Door Redactie