Magazijnwerk is behoorlijk zwaar lichamelijk werk en kan risicovol zijn als er niet voldoende veiligheidsmaatregelen worden genomen. Een van de meest cruciale maatregelen is om de juiste werkschoenen dames te dragen. In dit artikel bespreken we welke kenmerken belangrijk zijn om op te letten bij het kiezen van de juiste veiligheidsschoenen voor in het magazijn.

Bescherming tegen vallende voorwerpen

Een van de meest cruciale eigenschappen van veiligheidsschoenen is dat ze beschermen tegen vallende voorwerpen. Vooral bij magazijnwerk is het essentieel om veiligheidsschoenen met een beschermende neus te dragen. Die neus kan gemaakt zijn van staal, aluminium of composiet materiaal en moet bestand zijn tegen de impact van een object dat tot wel 200 joule weegt en valt.

Antislipzolen

Nog een gevaar in magazijnwerk is het risico op uitglijden en vallen. Om dat risico te verkleinen moet je schoenen kiezen met antislipzolen. Rubberen zolen zijn een uitstekende keuze omdat ze veel grip bieden op natte en gladde oppervlakken. Zo kun je veiliger bewegen tijdens het werk in het magazijn.

Elektrische veiligheid

Veiligheidsschoenen met elektrische isolatie zorgen ervoor dat je veilig kan werken met elektrische apparatuur. Let erop dat de schoenen voldoen aan de ASTM F2413-18-norm, die specificeert dat de schoenen elektrisch isolerend zijn en getest zijn tot 18.000 volt. Zo kun je met een gerust hart werken met elektrische apparaten in het magazijn.

Comfort

Magazijnwerk kan een flinke aanslag zijn op het lichaam en vooral langdurig staan of lopen kan vermoeiend zijn voor de voeten en benen. Daarom zijn comfortabele schoenen onmisbaar voor werknemers om vermoeidheid en blessures te voorkomen. Kies daarom schoenen met schokabsorberende eigenschappen, zoals EVA of PU tussenzolen, die de voeten beschermen tegen harde vloeren en de impact van het lopen op harde oppervlakken verminderen.

Ademend vermogen

Werken in een magazijn is behoorlijk warm en benauwd en dan is het dragen van ademende schoenen van groot belang om de voeten droog en comfortabel te houden. Kies daarom schoenen met ademende materialen, zoals mesh of textiel, die de luchtstroom bevorderen en vocht afvoeren. Zo voorkom je oververhitting en blijven de voeten droog en fris, wat zorgt voor meer comfort tijdens het werk.

Pasvorm

Een goede pasvorm is van cruciaal belang bij veiligheidsschoenen. Als de schoenen te groot zijn, kunnen ze van de voet glijden en de beweging beperken. En als ze te klein zijn, kunnen ze blaren en pijnlijke drukpunten veroorzaken. Kies voor schoenen die goed passen en voldoende ruimte bieden voor de tenen om te bewegen.

Duurzaamheid

Magazijnwerk kan slijtage veroorzaken aan de schoenen, dus is het belangrijk om schoenen te kiezen die duurzaam zijn en bestand zijn tegen dagelijkse slijtage. Schoenen gemaakt van stevig leer of synthetische materialen zijn duurzamer dan schoenen gemaakt van zachte stoffen. Met deze tips vind jij de perfecte schoenen voor magazijnwerk!

 

 

Door Redactie