Heb je interesse om te solliciteren op een assistent controller vacature. dan kun je dat op verschillende manieren proberen. Een geweldige methode waarmee je meerdere vacatures tegelijk voor elk type baan kunt vinden, is via een online platform dat is ontworpen voor het zoeken naar werk. Op deze websites krijg je een grote pool van vacatures voor assistent controllers te zien voor verschillende soorten industrieën. Er zijn vacatures voor assistent controller voor Excel, textiel, accountancy, elektrotechniek en financiële administratie. je kunt je cv naar al deze opties doorgeven wanneer je wilt. Zorg ervoor dat je aan hun eisen kunt voldoen. De meeste vacatures voor assistent controller hebben een vergelijkbare vereiste met weinig verschillen. Dit soort werk is een geweldige functie, aangezien de meeste bedrijven uit verschillende soorten vakgebieden of bedrijfstakken meestal een of meer assistent controllers inhuren. Meestal heeft een controller een of twee assistent controllers om hem te helpen bij de bedrijfsvoering.

Assistent controller taken

Als assistent controller heb je verschillende taken en verplichtingen. In de eerste plaats ben je verantwoordelijk voor de ondersteuning van de financiële afdeling en het management. Zaken als administratieve en financiële werkzaamheden zul je vooral gaan afhandelen. Soms ondersteunt je ook bij jaarrekeningen, begrotingsvoorbereidingen, debiteurenbeheer, periodieke afsluitingen en het opstellen van periodieke rapportages of balansspecificaties. Assistent controllers kunnen ook dienen als ondersteuning bij het geven van gerechtvaardigd en ongerechtvaardigd advies voor mogelijke verbeteringen op het gebied van ondernemingszaken.

Vereisten voor assistent controller

Niet iedereen kan meteen assistent controller worden. Als bedrijven je als een levensvatbare kandidaat assistent controller willen beschouwen, moet je aan een specifieke lijst met vereisten voldoen. De belangrijkste vereiste voor iedereen is het hebben van een afgeronde mbo- of hbo-opleiding op het gebied van accountancy, economie of een andere financiële gerelateerde opleiding. Vaardig zijn in toepassingen in Excel en het algemene gebruik van computers is ook een must, aangezien je computers en dergelijke voor verschillende taken zult gebruiken. Vergeet nooit dat je voor deze baan ook over goede communicatieve vaardigheden moet beschikken. Soms kan een bedrijf zelfs eisen dat je een bepaalde secundaire taal beheerst.

Startsalaris

Het startsalaris voor assistent-controllers kan variëren van minimaal 2.600 euro tot wel 5.000 euro. Omdat assistent controllers door ervaring en opleidingsniveau een behoorlijk werkportfolio zullen hebben, verdien je hoogstwaarschijnlijk een bovengemiddeld startsalaris. Bovendien heb je ook ruimte om te groeien en promoties te verwerven om het totale loon dat je elke maand kunt ontvangen verder te verhogen. Let op: deze vacatures voor assistent controllers worden ook als vaste baan aangeboden.

Door Redactie