Kunstplanten zijn geweldige decoraties om toe te voegen in je slaapkamer. Je kunt veel verschillende stijlvolle kunstplanten zien van verschillende winkels zoals plantenonline.nl. Kunstplanten zijn niet zomaar decoraties die je zomaar kunt kopen, op een plek zetten en voor onbepaalde tijd met rust laten. Er zijn natuurlijk een aantal dingen waar je aan moet denken als je een kunstplant bezit. Kunstplanten moeten worden schoongemaakt, op de juiste plek worden geplaatst en niet in direct zonlicht worden geplaatst. Dat komt omdat deze factoren je kunstplanten kunnen aantasten en deze mogelijk kunnen verpesten. Soms kan het zelfs jou beïnvloeden.

Hou het schoon

Misschien wel het meest voorkomende dat je voor je kunstplant moet doen, is deze schoon te maken. Net als elk ander object worden kunstplanten na verloop van tijd vuil. Het kan zelfs veel stof ophopen, omdat het echt wordt aangeraakt of verplaatst. Om te voorkomen dat je een vuile kunstplant in je kamer hebt die allergieën kan veroorzaken, moet je deze af en toe schoonmaken. Afgezien daarvan kunnen insecten zoals spinnen of muggen ook nestelen in kunstplanten als ze onbeheerd worden achtergelaten. Dit is een gevaarlijker risico omdat sommige van deze insecten je schade kunnen berokkenen. Vergeet ook niet de vaas van je kunstplanten schoon te maken indien nodig.

Plaats het op de juiste plek

Kunstplanten moeten op de juiste plek worden geplaatst, bij voorkeur uit de buurt van brandgevaar. De materialen die worden gebruikt om kunstplanten te maken zijn niet brandwerend en kunnen gemakkelijk vlam vatten als ze worden blootgesteld aan vuur. Houd hier rekening mee als je kunstplanten in je keuken gaat plaatsen. Daarnaast kunnen grote kunstplanten, als ze niet correct worden geplaatst, een belemmering vormen voor bepaalde paden en gangen, wat ongelukken kan veroorzaken. Houd het ook uit de buurt van plaatsen waar de vaas nat kan worden. Zo voorkom je ophoping van mos of plassen water in de vaas.

Laat het niet in direct zonlicht staan!

Zorg ervoor dat je kunstplanten op licht beschaduwde plaatsen plaatst. Het blootstellen van kunstplanten aan zonlicht kan namelijk leiden tot verkleuringen op het plastic. Soms kan het plastic ook te broos worden als het zonlicht te heet is.

Door Redactie