Alarmsystemen

Inbrekers zijn op zoek naar de zwakste schakel in je beveiliging, zodat ze gemakkelijk toegang krijgen tot je huis. Als je je huis goed beveiligt, maak je het inbrekers moeilijker en voel je je veiliger. In deze blog delen we verschillende manieren om de beveiliging van je huis te verbeteren, van eenvoudige tot geavanceerde oplossingen.

Eenvoudige oplossingen

Laten we beginnen met de eenvoudige oplossingen die je kunt implementeren om de beveiliging van je huis te verbeteren.

Plaats bewegingsmelders en lichtsensoren

Het plaatsen van bewegingsmelders en lichtsensoren is een eenvoudige en effectieve manier om inbrekers af te schrikken van je huis. Bewegingsmelders en lichtsensoren kunnen worden geïnstalleerd bij ingangen en rondom het huis, zodat de verlichting automatisch aangaat wanneer iemand het gebied betreedt. Dit maakt het voor inbrekers moeilijker om ongezien te blijven en kan hen afschrikken om door te gaan met hun poging.

Laat geen waardevolle spullen in het zicht liggen

Een van de gemakkelijkste manieren waarop een inbreker kan besluiten om jouw huis te viseren, is als ze waardevolle items kunnen zien die gemakkelijk mee te nemen zijn. Sluit daarom gordijnen of zonwering ‘s avonds en zorg ervoor dat waardevolle items niet in het zicht liggen. Wees ook voorzichtig met het plaatsen van dure artikelen bij het huis; sommige inbrekers scannen deze items en kunnen besluiten om je huis te beroven.

Upgraden van sloten

Het upgraden van sloten is een belangrijk aspect van het beveiligen van je huis, omdat oudere sloten gemakkelijk te forceren zijn. Kies in plaats daarvan voor sloten met een SKG keurmerk. Je kunt ook overwegen om sloten met meerdere pennen te installeren, die de deur volledig sluiten en er minder gemakkelijk uitgehaald kunnen worden.

Verberg de sleutels

Een ander eenvoudig iets wat je kunt doen, is stoppen met het op een voor de hand liggende plek opbergen van de reservesleutels. Zet vooral niet in bloembakken, bij de regenpijp of onder de deurmat, dit zijn de eerste plekken waar een inbreker kijkt. Verstop in plaats daarvan sleutels op een veilige plek, zoals een gecamoufleerde plek in de tuin of bij een betrouwbare buur.

Gevorderde oplossingen

Als je klaar bent om geavanceerdere beveiligingsoplossingen te bekijken, zijn hier enkele aanbevelingen.

Automatische rolluiken

Automatische rolluiken bieden een extra laag beveiliging en privacy voor elk raam of elke deur waartoe inbrekers normaal toegang hebben. Dit type beveiliging maakt het moeilijk voor dieven om een raam te breken of een deur op te tillen en om binnen te komen. Met geautomatiseerde rolluiken kun je ze programmeren om op gezette tijden naar beneden of boven te gaan, waardoor het lijkt alsof er altijd iemand thuis is.

Camerasystemen & opslag

Er zijn verschillende soorten beveiligingscamera’s beschikbaar, zoals binnencamera’s, buitencamera’s, pan-tilt-zoom camera’s, statische camera’s, HD camera’s enz. De camera’s zullen waarschijnlijk een duidelijk beeld van alles of iedereen vastleggen die het huis nadert of binnenkomt, wat kan helpen bij het identificeren van de indringer. Beveiligingscamera’s slaan normaal gesproken beelden op die na een incident bekeken kunnen worden om te helpen bij onderzoek en follow-up. Een andere populaire optie is de ‘smart home’ beveiligingscamera’s. Deze camera’s zijn te integreren met voice-activated assistants zoals Alexa of Google Assistent. De mogelijkheden zijn eindeloos, maar zorg ervoor dat je de camera’s en eventuele opslag mogelijkheden optimaal instelt voor maximale privacy. Kies daarnaast voor een goede leverancier, zoals Alarmsysteemexpert voor een partner met expertise.

Alarm- en systeemintegratie

Bij alarmsystemen moet je verder kijken dan het traditionele alarmsysteem. Moderne systemen omvatten vaak slimme beveiligingsopties en -integratie. Zo kunnen slimme deursloten en toegangscontrole-apparaten, zoals elektronische sleutels, extra gemak bieden bij het beveiligen van je woning. Integratie van slimme huisbeveiliging kan je zelfs op de hoogte stellen van bizarre activiteiten, zoals het openen van een deur terwijl jij niet thuis bent, het afgaan van een raam of bewegingssensor of zelfs wanneer je teruggaat van vakantie. Zorg wel dat je het systeem optimaliseert, zodat je geen valse meldingen krijgt, dit is uiterst belangrijk wanneer je buren of familieleden hebt die gebruik maken van je huis.

Domotica

Domotica is een slimme set van apparaten die met elkaar communiceren om van een woning een ‘smart home’ te maken. Om je huis veilig te maken met automatisering, kun je bijvoorbeeld programmeerbare verlichting of automatische zonwering installeren. Dit laatste kan handig zijn om te voorkomen dat voorbijgangers in je huis kunnen kijken (privacy), tegelijkertijd kan het een afschrikkende werking hebben op inbrekers. Als je op vakantie bent, is het ook mogelijk om een vooraf ingesteld schema voor de verlichting te maken om zo het idee te wekken dat er iemand thuis is.

Slotwoord

Het beveiligen van je huis is een belangrijk aspect van huis bezit en kan niet worden genegeerd. Of je nu kiest voor eenvoudige oplossingen zoals bewegingsmelders of geavanceerde systemen zoals beveiligingscamera’s, het is belangrijk om zoveel mogelijk lagen beveiliging te installeren om je veiliger te voelen. Of je nu een doe-het-zelver bent of ervoor kiest om een beroep te doen op professionele hulp, we raden je aan om goed na te denken over de beveiligingsoplossingen die het best bij jouw levensstijl en wensen passen. Veel succes!

Door Redactie