krimpkousen

Er zijn verschillende manieren om je kabels en draden te markeren, zoals met zelflaminerende labels, tags, vlaggetjes en krimpkousen. In dit artikel bespreken we de krimpkousen van wkk-europe en laten we je zien hoe je ze zelf kunt gebruiken om je kabels en draden te labelen in verschillende zakelijke omgevingen.

Wat zijn krimpkousen?

Krimpkousen zijn buisjes gemaakt van kunststof die, wanneer ze worden blootgesteld aan warmte, krimpen in diameter en zich strak om een kabel, draad of ander object heen sluiten. Deze buisjes zijn vaak vooraf uitgerekt om ze over het te bedekken object te kunnen schuiven voordat ze krimpen.

Waarvoor kun je krimpkousen gebruiken?

Krimpkousen zijn ontzettend handige hulpmiddelen die op veel verschillende manieren kunnen worden gebruikt. Zo worden het vaakst gebruikt om draden te isoleren, waardoor ze beschermd worden tegen vocht, corrosie, water, chemicaliën, slijtage en andere dingen die schade kunnen veroorzaken. Daarnaast zijn ze ideaal om kabels en draden georganiseerd te bundelen, wat natuurlijk handig is voor een nette elektrische installatie. Op het moment dat draden extra onder spanning staan, kunnen krimpkousen bepaalde gebieden versterken om breuk of schade te voorkomen. Bovendien kunnen ze bedrukt worden met tekst, codes of kleurmarkeringen. Dit maakt het mogelijk om kabels, draden of componenten makkelijk op te sporen.

Hoe werken krimpkousen?

Krimpkousen zijn eigenlijk heel eenvoudig in gebruik. Ze bestaan uit een speciaal polymeer dat zacht wordt en samentrekt wanneer je het verhit. Eerst kies je de juiste maat krimpkous voor het object dat je wilt bedekken. Deze moet groot genoeg zijn om er gemakkelijk overheen te schuiven voordat het krimpt. Meet de benodigde lengte en knip de krimpkous op maat. Houd hierbij rekening met het feit dat deze ongeveer 10% van zijn oorspronkelijke lengte kan krimpen wanneer die verhit wordt.. Schuif vervolgens de krimpkous over het object dat je wilt beschermen en gebruik een heteluchtpistool om de krimpkous gelijkmatig te verwarmen. Hierdoor zal de krimpkous samentrekken en zich strak om het object sluiten. Wees voorzichtig, want je wilt het niet oververhitten en schade veroorzaken. De krimpkous moet gelijkmatig krimpen zonder te veel hitte.

Door Redactie