Voor veel jongeren is het momenteel de droom om in influencer te worden, alle aandacht lijkt ze namelijk fantastisch. Ook zien ze dat influencers veel geld verdienen en op de mooiste plekken komen. Onder jongeren wordt Instagram het meest gebruikt, wereldwijd heeft Instagram ook zo’n 500.000.000 gebruikers. Als je wilt groeien op Instagram is het natuurlijk belangrijk om op te vallen, er moet namelijk een reden zijn dat mensen jou gaan volgen. Hieronder staan een paar tips die jou kunnen helpen met het groeien op Instagram.

Profielfoto en biografie

De profielfoto van je account is het eerste wat wordt gezien door de andere Instagram gebruikers, het is dus belangrijk dat dit een goede foto is omdat een eerste indruk maar één keer gemaakt kan worden. Wanneer iemand op je account klikt wil je natuurlijk ook dat diegene je gaat volgen, een goede bio kan hierbij zeker helpen. In je bio is het belangrijk om te vermelden wie je bent, door dit kort en bondig te doen maak je een goede indruk. Je moet je biografie zo aantrekkelijk mogelijk maken. 

Wat wil je vertellen

Het is handig om vooraf te bepalen wat je wil laten zien met jouw pagina, je kunt bijvoorbeeld ook een boodschappen meegeven. Het is wel belangrijk om je altijd bij hetzelfde onderwerp te houden omdat je hiermee één doelgroep bereikt, de kans op volgers wordt hierdoor groter. Wanneer je over een bepaald onderwerp content gaat plaatsen is het belangrijk dat de kwaliteit van deze content goed is, alleen met kwaliteit trek je namelijk de aandacht.

Maak gebruik van hashtags

Door gebruik te maken van hashtags vergroot je de kans dat je foto’s gezien worden, het is dan natuurlijk wel belangrijk dat je gebruik maakt van de juiste hashtags. Je moet dus op zoek gaan naar hashtags die passen bij jouw niche, je kunt hiervoor het beste kijken naar de hashtags die door anderen worden gebruikt. Het is namelijk helemaal niet slecht om hashtags over te nemen, de kans wordt zelfs vergroot dat je ook de volgers krijgt van degene die de hashtags al gebruikt.

Interactie

Volgers houden ervan om interactie met jou te hebben, hierdoor krijgen ze namelijk het gevoel dat ze een band met je hebben. Wanneer je een goede band hebt met je volgers kun je jezelf een influencer noemen, vanaf dat moment is de kans namelijk groot dat je invloed hebt op hun koopgedrag. 

Door Redactie