kamers in Groningen

In dit artikel bespreken we hoe u uw bedrijfspand kunt verkopen aan een investeerder. In het verleden was het verkopen van een woning een moeizaam en langdurig proces. Het verkopen betekende een koper vinden die ervoor zou willen betalen, met hen onderhandelen over de deal en uiteindelijk de deal sluiten. Dit proces kan maanden of zelfs jaren duren. De afgelopen jaren heeft technologie het verkopen van onroerend goed echter gemakkelijker dan ooit gemaakt. Zeker omdat er grote investeerders zoals Damborg vaak actief opzoek zijn naar nieuwe bedrijfspanden.

Wat is een bedrijfspand en waarom zou je het willen verkopen?

Een bedrijfsruimte is een bedrijfsruimte die is verhuurd aan een particulier of een bedrijf. Het kan van alles zijn, van een winkel, kantoor, magazijn tot fabriek. Wanneer de huurovereenkomst van een bedrijf afloopt, is het tijd om het onroerend goed te verkopen en verder te gaan, aangezien het bedrijf de huurovereenkomst niet verlengt. Als u overweegt uw bedrijfspand te verkopen, volgen hier enkele tips om de beste deal voor uw bedrijfsruimte te krijgen.

Wat zijn de verschillende manieren om een bedrijfspand te verkopen?

Het verkopen van een bedrijfspand is geen eenvoudig proces. Er zijn echter veel manieren om uw bedrijf of een gebouw dat u bezit te verkopen. Uw bedrijf verkopen:

– Verkoop het bedrijf in zijn geheel door middel van een veiling, aanbesteding of makelaarsverkoop;

– Verkoop het bedrijf op de open markt met een direct aanbod aan kopers;

– Verkoop het bedrijf namens werknemers en benoem hen als managers van het nieuwe bedrijf;

– Verkoop delen van het bedrijf door activa zoals gebouwen, apparatuur, enz;

– Verkoop activa zoals gebouwen en apparatuur om cashflow te creëren voor andere investeringen zoals aandelen en obligaties of om andere bedrijven te financieren.

Het proces van het verkopen van uw bedrijfspand aan een investeerder

Het kopen en verkopen van commercieel vastgoed is een ingewikkeld proces. Er zijn veel dingen waarmee u rekening moet houden bij het verkopen van een bedrijf, waaronder juridische kwesties en belastingen. Om uw bedrijfspand te verkopen, heeft u een ervaren makelaar nodig die u kan helpen de beste koper voor uw onroerend goed te vinden. Deze agenten zullen ook weten hoe ze moeten onderhandelen met potentiële kopers en eventuele onderhandelingen afhandelen. Het proces van het kopen van commercieel onroerend goed is ook ingewikkeld, maar het is niet zo moeilijk als het verkopen van uw bedrijf.

 

Door Redactie