Een steeds vaker voorkomend verschijnsel is dat bedrijven de traditionele, saaie kartonnen dozen waarin hun producten worden verzonden transformeren tot ware blikvangers. Het is dan ook geen verrassing dat veel bedrijven hiervoor kiezen, omdat het een fantastische manier is om reclame te maken voor je bedrijf. Er zijn bedrijven, zoals Superdoos.nl, die deze transformatie gemakkelijk voor je kunnen regelen. Maar hoe moet zo’n opvallende doos er dan precies uitzien?

Logo en bedrijfsnaam:

Een bedrukte doos op maat laten maken is dus een slimme manier van reclame maken. En wanneer je keuzes gaat maken over hoe de doos er precies uit moet zien is er één onderdeel erg belangrijk; het bedrijfslogo en/of de bedrijfsnaam. Dit wil je zo duidelijk mogelijk op de doos hebben staan, en het liefst op een manier die makkelijk te herkennen is wanneer je de doos voor een tweede of derde keer ziet. Op deze manier vergroot je de naamsbekendheid van je bedrijf. Kies er bijvoorbeeld voor om het logo of de bedrijfsnaam in een opvallende kleur of in een bepaald patroon op de doos te zetten. Zo valt het zeker op.

Kleur:

Ook de doos zelf kun je aanpassen. Zo kun je de doos een andere kleur geven. Misschien past het bruine karton niet bij jouw bedrijf of bij de kleuren en het ontwerp van jouw logo. In dat geval kun je het beste kiezen voor een gekleurde doos. Van wit tot paars, de mogelijkheden zijn eindeloos. Kleur heeft veel invloed op de mens en kan zelfs onze emoties beïnvloeden. Er zijn genoeg studies over de invloed van kleuren op de mens. Door je hierin te verdiepen kun je hier slim gebruik van maken.

Inpakmateriaal en bescherming:

Als laatste zul je een keuze moeten maken over het inpakmateriaal. Je denkt er niet meteen aan, maar ook het verpakkingsmateriaal heeft invloed op de uitstraling van jouw bedrijf. Wanneer een product goed verpakt is en beschermd verzonden wordt zal de klant tevreden zijn en sneller weer bij jouw bedrijf bestellen. Ook zorgt het ervoor dat jouw producten niet beschadigd raken en je geld verliest.  Wat voor verpakkingsmateriaal je gebruikt kan de boodschap van het bedrijf ook ondersteunen, bijvoorbeeld wanneer duurzaamheid belangrijk is voor jouw bedrijf. In dat geval zou je wellicht minder plastic willen gebruiken en dus ook geen plastic verpakkingsmateriaal in je dozen willen.

 

Door Redactie