Steeds meer bedrijven overwegen een thuiswerkvergoeding omdat er nu veel meer thuis gewerkt wordt. In de kantoorpanden wordt er minder stroom en water verbruikt, er wordt geen koffie meer gedronken en nog veel meer. Met al die bespaarde kosten kan je je werknemers een vergoeding bieden omdat zij nu thuis hun water, stroom en koffie gebruiken. Maar hoe werkt dit precies, wat is een reëel bedrag en hoe kan je hier het beste mee omgaan? We zullen ingaan op de thuiswerkvergoeding, waarom je deze wel of niet zou moeten geven, hoe veel je zou moeten geven aan je werknemers en hoe dit belastingtechnisch werkt. 

Wat is een thuiswerkvergoeding precies?

De thuiswerkvergoeding is voor de extra kosten die jouw werknemers maken omdat zij nu thuis werken. Denk aan energieverbruik, koffie en wc-papier. Er bestaat ook een eenmalige vergoeding, voor het inrichten van een goede thuiswerkplek. Daarnaast kan je er dus voor kiezen om een maandelijkse thuiswerkvergoeding te geven. Zo’n vergoeding is zeker niet verplicht maar wel vaak gewenst door de vakbonden en werknemers. Je bent als werkgever wel verplicht een veilige en arbotechnische werkplek te bieden aan jouw werknemers. Zodat ze thuis goed kunnen werken. 

Waarom wel of niet een thuiswerkvergoeding?

Sommige sectoren hebben het in de corona crisis erg zwaar. Voor hen is het dan ook lastig om nog een extra vergoeding aan haar werknemers te bieden. Vaak doen dit soort bedrijven het dan ook niet. Andere bedrijven zien het als een waardering naar de werknemers toe. Een teken van dankbaarheid, dat ze thuis, op zolder of in een drukke eetkamer toch voor jou blijven werken.

Hoeveel thuiswerkvergoeding moet je beiden?

Hoe hoog de thuiswerkvergoeding moet zijn mag je helemaal zelf bepalen. Je kan uitgaan van de richtlijnen van het Nibud die zeggen dat thuiswerken ongeveer 2 euro per dag zou moeten kosten. In hun berekening wordt het extra gebruik van gas, water, licht, koffie, wc-papier en de afschrijving van de thuiswerkplek meegenomen.

De belastingdienst en de thuiswerkvergoeding

Je kan als fiscus niet een thuiswerkvergoeding belastingvrij schenken. Deze thuiswerkvergoeding kun je onderbrengen in de vrije ruimte van de WKR, de werkkostenregeling. Sinds januari 2021 mag je voor de vrije ruimte 3% van de eerste € 400.000 van de totale fiscale loonsom gebruiken voor de WKR. Voorheen was dit 1,7%.

Door Redactie