Nu we steeds meer thuiswerken is een thuiskantoor noodzakelijk. Achter de keukentafel werken kan echt niet meer, dus zorg voor een goede thuiswerkplek, waar je rustig kan werken. Wij geven je een aantal tips over hoe je thuis een fijn thuiskantoor kan creëren. 

Lichte kleuren

Werk vooral met lichte kleuren voor je thuiskantoor. Het is bewezen dat lichte kleuren je rustig maken omdat ze je aandacht niet trekken en daarmee ook niet je energie. Creëer het ideale thuiskantoor met bijvoorbeeld witte muren en een wit of licht houten bureau. Zo hebben je ogen rust en raak je niet afgeleid. 

Hang iets op

Het is voor veel mensen fijn om niet constant op hun laptop of computerscherm te kijken. Hang daarom een aantal rustige tekeningen of schilderijen op ergens in de je thuiskantoor, zodat je jezelf soms even een paar minuten kan verliezen door naar het schilderij te kijken. Of het nu iets is dat je kinderen hebben geschilderd of iets dat je hebt gekocht, als je het maar interessant genoeg vind om soms even naar te kijken.

Natuurlijk licht

Zorg in je thuiskantoor voor natuurlijk licht. En dan het liefst vanaf de zijkant. Denk bij het plaatsen van je bureau voor je thuiskantoor aan welke kant het raam zit. Als het licht namelijk boven je scherm uitkomt kan dit bij felle zon vervelend zijn en als het licht van achter je komt terwijl je aan het werken bent kan dit ervoor zorgen dat je het scherm niet goed meer kunt zien. Daarom is licht vanaf de zijkant het beste voor je thuiskantoor. 

Geef je ogen rust

Zojuist hebben we je al even als tip gegeven om naar wat foto’s of schilderijen te kijken om je ogen wat rust van het scherm te geven, wat ook fijn en zelfs goed voor je ogen kan zijn is om soms even naar buiten te kijken. Een raam is essentieel voor je thuiskantoor, zo kan je vanuit je werkplek om de zoveel tijd eventjes naar buiten kijken. Veel oogartsen adviseren om na iedere 20 minuten op je scherm te hebben gekeken, even naar buiten te kijken. Dit hoeft niet lang te zijn, maar doe het wel even. Je ogen hebben echt rust nodig en we weten allemaal dat we soms te lang op onze schermen kijken. Ga dus ook niet als je eventjes ergens heen wilt kijken, op je telefoon zitten. Zo geef je je ogen geen rust maar juist weer extra schermtijd. Kijk even naar de mensen of dieren buiten vanuit je thuiskantoor.

Door Redactie