Businessleap.nl VoIP

In dit artikel vertellen we je over de voordelen die voip heeft voor thuiswerken. Voip is de afkorting van de Engelse term: Voice Over Internet Protocol. Dat betekent dus bellen via internet. Dat heeft veel voordelen ten opzichte van de ouderwetse manier van bellen, oftewel analoog bellen.

Tegenwoordig werken veel mensen thuis, al helemaal nu ten tijde van de coronapandemie. Voip kan voor thuiswerkers vele voordelen bieden die we hieronder zullen bespreken

Voip

Voip werd geïntroduceerd in 2005 en is sinds die tijd ontploft. Er is bijna niemand meer die zich een wereld zonder voip kan voorstellen. Behalve particulieren hebben ook veel bedrijven voip omarmd als een uitstekende manier om contacten te onderhouden. De kosten zijn gemiddeld genomen veel lager dan de ouderwetse manier van bellen. Er maken inmiddels zoveel mensen gebruik van voip, dat sommige aanbieders al zijn gestopt met het leveren van analoge telefonie.

Voip voor zakelijke gebruikers

Voor veel bedrijven is voip een geweldige oplossing, zeker ten tijde van de coronapandemie. Er is geen ouderwetse en langzame telefooncentrale meer nodig. Elke werknemer kan gewoon vanuit huis inloggen op zijn account en op die manier in contact blijven met collega’s en klanten.

Tip: 030 nummer aanvragen | Utrecht telefoonnummer vastleggen

Vergaderingen via voip zijn ook geen probleem omdat je conference calls kunt maken. Je kunt dus een gesprek voeren met meerdere mensen tegelijk. Dit is uiteraard een groot voordeel tijdens de coronapandemie maar niet alleen dan. Omdat er geen dure telefoonabonnementen meer nodig zijn besparen bedrijven soms duizenden euro’s, dus is het eigenlijk altijd een goede oplossing.

Voordelen van voip voor thuiswerkers

Uit bovenstaande blijkt wel dat voip voor thuiswerkers in feite onmisbaar is. Het is een zeer veilige manier om goedkoop en eenvoudig te bellen, zonder torenhoge abonnementskosten. Sommige bestemmingen zij zelfs helemaal gratis. Als jij thuis werkt maar nog geen gebruik maakt van voip, dan kan het erg lonend zijn om je er eens in te verdiepen. Ook als je eigenaar bent van een bedrijf en je hebt mensen in dienst die thuiswerken, dan is het slim om eens te kijken wat voip voor jou kan betekenen.

Uitgelicht: Haags 070 nummer aanvragen

Niet alleen maakt het thuiswerken veel gemakkelijker, het bespaart je ook nog eens heel veel geld. Het enige dat je nodig hebt is een internetaansluiting. Zelfs zonder internetaansluiting bieden de meeste voipaanbieders voordelige oplossingen, bijvoorbeeld via access nummers of via callback-opties.

Tot slot

We hopen dat dit artikel duidelijk heeft gemaakt wat de voordelen van voip zijn voor thuiswerkers. Tijdens de coronapandemie heeft het vele voordelen, maar ook als de crisis straks hopelijk achter de rug is, kun je eigenlijk niet meer zonder voip.

 

Door Redactie