De voordelen van een kassasysteem voor de horeca

De tijd dat een kassasysteem alleen betalingen kon verwerken ligt ver achter ons. Tegenwoordig kan een kassasysteem voor de horeca veel meer, in feite is het kassasysteem het middelpunt van je bedrijf. Of je nu een eetcafé, een bar, een restaurant of een hotel hebt, je kunt eigenlijk niet meer zonder een goed kassasysteem. We beschrijven de voordelen in dit artikel.

Tevreden klanten

Een goed kassasysteem voor de horeca zorgt voor tevreden klanten. Klanten willen niet lang hoeven wachten op hun bestelling of op de rekening. Ze willen ongestoord kunnen genieten van wat je bedrijf te bieden heeft en lang wachten hoort daar niet bij.

Het is tegenwoordig mogelijk om een tablet te koppelen aan je kassasysteem. In tegenstelling tot een log kassasysteem, kun je de tablet gewoon meenemen in het restaurant en de bestellingen direct in het systeem invoeren. Dat bespaart veel tijd en het komt ook nog eens heel professioneel over. Hetzelfde geldt voor het afrekenen. Met een simpele handeling op de tablet is de transactie verwerkt en kunnen de gasten afrekenen. Daarvoor hoeven ze dus ook niet meer naar de kassa te lopen en te wachten en wellicht in de rij te staan, dit kan gewoon aan het tafeltje of op het terras.

Tip: Kassa software horeca – vraag een gratis demo van unTill aan

Een goed overzicht

Een modern kassasysteem voor de horeca geeft je een duidelijk overzicht van hoe de zaken ervoor staan. Van tabellen tot grafieken, je tovert het in een mum van tijd tevoorschijn. Je ziet wie van je personeel het goed doet en wie juist niet, en als je een systeem met rapportagefunctie hebt dan krijg je nog een keurige en overzichtelijke rapportage ook. Je ziet ook je voorraad in één oogopslag en alles wordt netjes opgeslagen in de cloud.

Het levert je meer geld op

Een mooie optie die een kassasysteem tegenwoordig vaak biedt is die om de gast zelf zijn bestelling te laten doorgeven in het systeem. Je kunt de gasten zelf laten scrollen door de menu-opties op een tablet zonder dat er een medewerker bij nodig is. Dit werkt twee kanten op want je hebt minder personeelskosten gasten hoeven niet te wachten tot er een medewerker hun bestelling komt opnemen. Daarnaast is gebleken dat gasten geneigd zijn om vaker te bestellen als ze op deze manier hun bestelling kunnen plaatsen.

Uitgelicht: POS systeem horeca – unTill is het antwoord – Vraag gratis demo aan

Conclusie

Een goed en modern kassasysteem voor de horeca maakt je leven niet alleen een stuk gemakkelijker, het bespaart je veel tijd en het kan je zelfs meer winst opleveren. Kortom, in feite kun je niet meer zonder.

 

Door Redactie