Er zijn tegenwoordig talloze veranderingen en de werknemersmarkt is dynamischer dan ooit. Meer mensen laten zich omscholen en er zijn ook steeds meer zzp’ers en freelancers aan het werk. Tegenwoordig kiezen mensen ook veel voor beroepen die goed verdienen, het is hierbij wel handig om te weten welke beroepen dit zijn. Ook bij omscholing kan dit handig zijn, je wilt natuurlijk niet heel erg achteruit gaan. Hieronder staan dan ook gelukkig een aantal banen op een rijtje die het best betalen. Let er wel op dat je niet altijd datgene krijgt wat hier staat, salarissen lopen vaak uiteen en voor dezelfde functie verdienen sommige mensen meer dan anderen.

Een medisch specialist

Iemand die de opleiding geneeskunde heeft afgerond kan ook kiezen voor een specialisatie, je wordt dan een medisch specialist. Als je een medisch specialist bent kan je makkelijk 60 euro per uur verdienen en sta je bovenaan de salarisschaal. Een medisch specialist werkt onder enorm hoge druk en heeft een grote verantwoordelijkheid richting de patiënt.

Gezagvoerder verkeersvliegtuig

Nodige ervaring, kunde en kennis heb je allemaal nodig als je gezagvoerder van een verkeersvliegtuig bent, ook komen er heel veel verantwoordelijkheden bij kijken. Je bestuurt niet alleen een vliegtuig en hebt meerdere bemanningsleden onder je gezag maar je bent ook nog eens officier van justitie. Als gezagvoerder van een vliegtuig mag je dus ook strafbare feiten vastleggen, personen arresteren en geldboetes opleggen. Met al deze verantwoordelijkheden komt er ook een mooi salaris bij kijken van ongeveer 53 euro per uur.

Advocaat

Hoewel het salaris van een advocaat flink uiteen loopt krijg je toch al vaak 50 euro per uur voor je werkzaamheden. Het is een baan die we nog lang nodig zullen en niet zomaar verdwijnt.

Bedrijfsdirecteur

Een bedrijfsleider of bedrijfsdirecteur heeft een gemiddeld uurtarief van 40 euro per uur, ook dit kan ver uit één lopen omdat het er natuurlijk heel erg aan ligt hoe groot het bedrijf is. Veel Bedrijfsdirecteuren verdienen dan ook een stuk meer. Je begeleidt personeel en je moet moeilijke keuzes nemen, ook behandel je vaak geldzaken en andere belangrijke dingen.

Kapitein zeeschip

Ook een kapitein van een zeeschip verdient een mooi bedrag van wel 33 euro per uur, deze komt dan ook vaak als een verrassing. Als kapitein ben je verantwoordelijk voor het hele schip, denk aan het personeel of bemanning, voorraad, netheid en de boekhouding. Een veelzijdige baan met veel verantwoordelijkheden.

De salarissen die hierboven worden gegeven zijn vaak het gemiddelde en kunnen hoger of lager uitvallen.

Door Redactie