bv oprichten

In 2012 werd in Nederland een BV oprichten eenvoudiger gemaakt omdat het vereiste startkapitaal van €18.000,- kwam te vervallen. Dit was echter niet meteen de “vereenvoudiging” waar ondernemers op hadden gehoopt. Er was nog steeds een notaris nodig en die hanteerde nog steeds ouderwetse tarieven voor de besloten vennootschap.

Gelukkig zijn er nu een aantal aanbieders die kunnen helpen bij het oprichten van een BV. Deze aanbieders maken gebruik van moderne technologie en hebben het proces zo gestroomlijnd dat het geheel online kan gebeuren. De kosten zijn ook veel lager dan wanneer u een notaris gebruikt.

De eerste stap bij het oprichten van een BV is het kiezen van een naam voor het bedrijf. De naam moet uniek zijn en mag niet verward kunnen worden met een ander bedrijf. Het is ook belangrijk na te gaan of de naam niet reeds als handelsmerk geregistreerd is.

De volgende stap is het kiezen van een rechtsvorm voor de vennootschap. De meest voorkomende vorm van naamloze vennootschap in Nederland is de BV. Deze vorm vanvennootschap is vergelijkbaar met de Amerikaanse LLC.

De BV is een rechtspersoon met een eigen identiteit, los van haar aandeelhouders. De aansprakelijkheid van de aandeelhouders is beperkt tot hun investering in de vennootschap. Dit betekent dat als de vennootschap failliet gaat, de aandeelhouders niet persoonlijk aansprakelijk zullen worden gesteld voor de schulden van de vennootschap.

De BV(BV) is de meest populaire vennootschapsvorm in Nederland. Zij biedt een aantal voordelen, waaronder beperkte aansprakelijkheid voor de aandeelhouders, flexibiliteit in het bestuur, en belastingvoordelen.

De BV kan zowel een naamloze als een besloten vennootschap zijn. Een openbare vennootschap moet ten minste €45.000 aan aandelenkapitaal hebben, terwijl een besloten vennootschap slechts€2,500.

Het bestuur van een BV is flexibel. De aandeelhouders kunnen wie zij maar willen aanwijzen om het bedrijf te leiden, ook zijzelf. Er zijn geen beperkingen op wie aandeelhouder van een BV kan zijn. Aandelen in een BV kunnen vrij worden overgedragen en hoeven niet bij de Kamer van Koophandel te worden ingeschreven.

Online een BV oprichten

Je kunt je BV eenvoudig online oprichten. Dat heeft een hoop voordelen. Het hele proces kan in een paar uur gedaan worden, en u hoeft niet naar een notaris te gaan. U zult ook veel geld besparen.

Wat kost het oprichten van een BV?

Ga je een BV oprichten? Dan wilt u weten wat het u gaat kosten. Gelukkig is het oprichten van een BV de laatste jaren veel goedkoper geworden

Als u een online aanbieder gebruikt, kunt u uw BV vaak voor minder dan €500 laten oprichten. Als u een notaris gebruikt, kunnen de kosten oplopen tot € 2.500. Notarissen rekenen ook een uurtarief voor hun diensten. De totale kosten kunnen dus snel oplopen.

Online aanbieders zijn veel goedkoper, omdat zij moderne technologie gebruiken en het proces gestroomlijnd hebben. U kunt uw BV vaak in slechts een paar uur laten oprichten, zonder naar een notaris te hoeven gaan.

Wanneer is het slim om voor een BV te kiezen?

Of het slim is om voor een BV te kiezen, hangt af van een aantal zaken. Als u van plan bent om in Nederland zaken te doen, is het meestal een goed idee om een BV op te richten. Dit geeft u het voordeel van beperkte aansprakelijkheid. Dit betekent dat uw persoonlijke vermogen beschermd is

Als u internationaal zaken gaat doen, kan het voordelig zijn om een andere rechtsvorm te kiezen, zoals een NV of Stichting. Deze vormen hebben bepaalde belastingvoordelen die voordelig kunnen zijn als u in meerdere landen zaken doet.

De BV is ook een goede keuze als u meer flexibiliteit wilt bij het beheer van uw bedrijf. De aandeelhouders kunnen aanwijzen wie zij willen om het bedrijf te leiden, inclusief zijzelf.

Door Redactie