Pallets spelen een cruciale rol in de logistieke keten als het gaat om het vervoeren en opslaan van goederen. Er zijn diverse soorten pallets die in verschillende sectoren en voor uiteenlopende doeleinden worden gebruikt. Bijna elk groot bedrijf dat producten verhandelt, maakt gebruik van pallets.Ga jij binnekort pallets versturen? Het is handig om te weten welke soorten pallets er zijn.  Lees dus snel verder om meer te weten te komen!

Houten pallets

Houten pallets can Cargors zijn waarschijnlijk het type pallet waar je als eerste aan denkt. Dit zijn de meest voorkomende en traditionele pallets die gebruikt worden voor transport. Houten pallets zijn relatief goedkoop en eenvoudig te repareren. Ze zijn sterk en kunnen zware belastingen dragen, maar ze zijn ook zwaar en kunnen splinters veroorzaken. Vaak zijn houten pallets gemaakt van gerecycled hout, wat ze ook duurzaam maakt.

Plastic pallets

Lichtgewicht pallets gemaakt van kunststof worden plastic pallets genoemd. Deze pallets zijn duurzaam, gemakkelijk schoon te maken en recyclebaar. In tegenstelling tot houten pallets hebben plastic pallets beperkte reparatiemogelijkheden en zijn ze duurder in aanschaf. Er zijn verschillende soorten plastic pallets beschikbaar, elk met hun eigen draagvermogen. Bovendien zijn er ook tweedehands plastic pallets verkrijgbaar.

Metalen pallets

Metalen pallets zijn uiterst sterk en kunnen zware belastingen dragen. Ze zijn geschikt voor gebruik in extreme omstandigheden, zoals in de voedingsmiddelenindustrie waar hygiëne van groot belang is. Deze pallets zijn gemaakt van staal of aluminium en zijn duurder dan houten of plastic pallets. Ze kunnen echter herhaaldelijk worden gebruikt en gaan langer mee dan andere soorten pallets, wat op de lange termijn kosten kan besparen. Overweeg daarom of deze optie past bij jouw situatie voordat je een keuze maakt bij het versturen van pallets.

Kartonnen pallets

Deze pallets zijn vervaardigd van geperst papier of karton en zijn lichtgewicht en betaalbaar. Ze zijn geschikt voor lichte belastingen en zijn volledig recyclebaar. Kartonnen pallets zijn echter niet geschikt voor zware belastingen en hebben een beperkte levensduur vanwege de eigenschappen van karton. Wel zijn kartonnen pallets gemakkelijk te recyclen!

Eenmalige pallets

Eenmalige pallets zijn bedoeld voor eenmalig gebruik en worden vaak weggegooid na gebruik. Ze worden meestal gemaakt van goedkoop materiaal, zoals karton of hout, en zijn niet geschikt voor zware belastingen of hergebruik. Hoewel eenmalige pallets niet duurzaam zijn, zijn ze wel zeer goedkoop en kunnen ze handig zijn voor eenmalige zendingen of in situaties waarin de kosten voor het retourneren van pallets hoger zijn dan het aanschaffen van nieuwe pallets.

 

Door Redactie