Wanneer je een profiel hebt aangemaakt op LinkedIn, heb je natuurlijk een goede foto nodig. Je LinkedIn profiel foto is namelijk het eerste wat mensen van je zien. De foto moet er representatief en netjes uitzien. Maar wat voor foto kies je dan. Je kunt een foto gebruiken die je al hebt, een nieuwe foto maken of zelfs een LinkedIn foto laten maken. Wat je ook kiest, wij hebben alvast een aantal handige tips op een rijtje gezet.

1. Kies een LinkedIn foto die past bij je beroep

Een goede LinkedIn foto is persoonlijk en verschilt dan ook per beroep. Wanneer je een advocaat bent, kies je natuurlijk een andere foto dan wanneer je schilder bent. Het is dan ook vooral belangrijk dat de foto representatief is en past bij hetgeen wat je doet. Dit zorgt ervoor dat het betrouwbaar en oprecht overkomt.

2. Kies een foto die up to date is

Wanneer je een LinkedIn profiel hebt aangemaakt is de kans groot dat je hier nieuwe klanten of connecties uit wilt halen. Dat betekent dus ook dat je die mensen ooit een keer kan gaan ontmoeten. Het zal eer aparte eerste ontmoeting zijn als je ineens 20 jaar ouder bent dan op je LinkedIn profielfoto. Kies dus altijd een foto die up to date is.

3. De omgeving en achtergrond van je foto

Wanneer je een foto maakt, gaat het erom dat mensen een goede indruk krijgen van wie je bent. Kies dus geen foto van je laatste vakantie waar je op het strand staat. Het is beter om een achtergrond te kiezen die neutraal is of goed past bij je werk. Dit zorgt ervoor dat de mensen die je profiel bekijken niet afgeleid worden.

4. Vermijd ten alle tijden selfies

Het komt regelmatig voorbij: mensen die een selfie hebben als profielfoto op LinkedIn. Een foto zelf maken is natuurlijk prima, maar gebruik absoluut geen selfies. Je wilt professioneel, netjes en zakelijk overkomen. Gebruik dus geen selfie, dit soort foto’s kun je beter naar je vrienden sturen.

5. Lachen op de foto

Je wilt uiteraard een vriendelijke indruk achterlaten op het moment dat mensen je profiel bezoeken. Je hoeft dus niet heel serieus te kijken. Een beetje serieus is prima, maar bij sommige mensen lijkt het er net op alsof zij boos zijn. Vriendelijk glimlachen is dan ook een betere optie. Hiermee maak je direct een goede indruk!

6. Behoud dezelfde foto langere tijd

Veel mensen die op LinkedIn actief zijn, hebben veel connecties, sommige mensen zelfs duizenden. De kans is dan ook groot dat mensen je niet direct herkennen als ze je één keer gezien hebben. Verander daarom ook niet elke week je foto maar zorg dat je een goede foto hebt die je lang kunt gebruiken. Hierdoor blijf je beter hangen bij mensen.

7. Kijk in de camera

Op het moment dat je een foto gaat maken voor LinkedIn kun je het beste recht in de camera kijken. Hierdoor krijg je de beste foto’s. Een foto van een afstandje of waar je van de zijkant op staat zijn niet ideaal voor LinkedIn. Houd het duidelijk en overzichtelijk.

8. Fotograaf inhuren voor je LinkedIn profielfoto

Heb je moeite met het maken van een goede foto? Dat is begrijpelijk, het kan ook best lastig zijn. Gelukkig zijn er genoeg fotografen die gespecialiseerd zijn in het maken van bedrijfs/LinkedIn foto’s. Je kunt hiervoor dus vast wel iemand inschakelen die je kan helpen!

Door Redactie